Hoe kies je een slagmoersleutel?
5+1 Tips van onze Techno-Experts!
10 mei, 2021 in
Hoe kies je een slagmoersleutel?
Techno-Experts

Hoe kies je een slagmoersleutel? 

5+1 Tips van onze Techno-Experts! 

Een slagmoersleutel is een waardevol hulpmiddel als het gaat om taken die extra kracht vereisen. Ontworpen om een hoog koppelvermogen te leveren met minimale inspanning van de gebruiker, een slagmoersleutel is een goede investering voor elke professional of doe-het-zelver. 

Maar hoe kies je nou de juiste?

Houd er bij het evalueren van een slagmoersleutel rekening mee dat de aard van de taken een kritische factor is. Hoewel een doe-het-zelf autoproject andere vereisten heeft dan een productassemblagelijn, zijn er typische kenmerken die moeten worden beoordeeld. 

5 + 1 Tips om de juiste slagmoersleutel te kiezen! 

TIP 1: Controleer het koppelniveau

Dit is een zeer belangrijke functie omdat het aangeeft hoe sterk uw slagmoersleutel is. Een hoog koppelniveau zorgt ervoor dat uw slagmoersleutel elke uitdaging aan kan. Om de betekenis van het koppel beter te begrijpen, vereenvoudigt iets en stelt zich voor dat we er een nu willen aandraaien met een handsleutel. Hoe korter een moersleutel is, hoe meer kracht er nodig is om de moer lichter te maken. Dat komt omdat hoe korter de handmatige sleutel, hoe minder hendel hij heeft en hoe minder koppel hij kan leveren. Voor een slagmoersleutel is het koppel het resultaat van een mechanisme dat sterke slagen produceert. Het koppelniveau dat u nodig heeft, is afhankelijk van de aard van de taken die u wilt produceren. Voor zware taken die een hoog koppel vereisen, raden we een pneumatische slagmoersleutel aan omdat deze hogere koppelniveaus kan bieden dan een elektronische slagmoersleutel. 

TIP 2: Hoge rotaties per minuut

RPM of rotaties per minuut is een indicator van de rotatiesnelheid van uw gereedschap. Hoe hoger het toerental, hoe hoger het momentum van het bewegende deel van uw slagmoersleutel. Dat momentum wordt als koppel overgebracht naar het vastgemaakte deel. Vervolgens levert een hoger toerental je wat extra koppel op dan het aangegeven koppel. Maar voor meer delicate klussen wil je de snelheid tot een heel laag niveau kunnen verlagen. 

TIP 3: Let op je Square Drive 

Tip nummer 3 klinkt logisch, maar is de meest voorkomende fouten die mensen maken als ze een slagmoersleutel kopen. Het kiezen van de juiste maat sqaure drive is een belangrijke factor van de levensverwachting van uw gereedschap. De aard van de taken die u wilt uitvoeren, bepaalt of u een vierkante schijf van 1/2", 3/4" of 1" of zelfs hoger nodig heeft voor zeer specifieke zware taken. 

TIP 4: Elektronisch of Pneumatisch aangedreven

Een elektrische slagmoersleutel biedt andere eigenschappen dan een pneumatische slagmoersleutel. Een elektrische slagmoersleutel wordt vaak gebruikt voor kleinere bouten, de vierkante aandrijving is normaal gesproken 1/2". Het is verkrijgbaar in een kabel- en batterijversie, hoewel de batterijversie het meest wordt gebruikt voor continue werk en voor zwaardere klussen. 

TIP 5: Socket tijd

Weet u welke vierkante schrijft aan uw behoeften voldoet? Het is tijd om uw socket set voor uw slagmoersleutel te kiezen. Wees voorzichtig! Niet alle stopcontacten zijn compatibel met elektrisch gereedschap. De socketset die u kiest, moet zijn ontworpen voor impactgereedschappen. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je weet hoe je de juiste maat kunt vinden. En hoewel het gemakkelijk is, is er een valstrik. Nu zijn niet alle maten van de stopcontacten in inches. De schijfgrootte is anders dan de socketgrootte en heeft te maken met de compatibiliteit van de sockets met de aandrijving van de slagmoersleutel. Als u overstapt van een andere maat slagmoersleutel naar een andere, kunt u een adapter gebruiken om uw oude stopcontacten aan te passen met uw nieuwe slagmoersleutel. 


De diepte van de sokken varieert en is afhankelijk van het gebruiksdoel. Meestal, als je niet weet wat de diepte is die je nodig hebt, wordt geadviseerd om voor een diepere te gaan. Ondiepe sockets zijn echter ook nodig in lastige smalle ruimtes die je niet kunt gebruiken in de diepe. Last but not least, moe tje het punt van de socketset kiezen. Nogmaals, dat hangt af van de aard van de taken die u wilt uitvoeren. Voor doe-het-zelevers worden de 12-punts stopcontacten voorgesteld om het uitlijnen te vergemakkelijken. Aan de ander ekant geven zware professionals misschien de voorkeur aan de stevige 6-punts stopcontacten die een zwaar koppel kunnen leveren. 

EXTRA TIP: Stay Safe! 

Dat is een parameter die de meeste kopers vergeten. Slagmoersleutels, vooral de professionele, produceren immense geluiden en trillingen die aanzienlijke schade aan uw orden, handen, pols en ellebogen kunnen veroorzaken. Daarom, onder de juiste slagmoersleutel en duurzame socketset, zie geen oorbeschermers, anti-vibratie handschoenen en veiligheidsbril. Als u in een stoffige omgeving werkt, is er ook een gezichtsmasker nodig. 


Bestel nu!