Over ons

Technotrading is een technische groothandel voor de scheepvaart en offshore industrie, gespecialiseerd in gereedschappen en technische verbruiksgoederen voor industrieel onderhoud. 

Technotrading bestaat al sinds 1985 en kent een rijke historie. 


Integriteit


Procesoptimalisatie


Mensgericht


35 jaar ervaring

Technotrading de technische groothandel voor industrieel onderhoud


Technotrading is een technische groothandel voor de scheepvaart en offshore industrie, gespecialiseerd in gereedschappen en verbruiksgoederen voor industrieel onderhoud. Het kantoor en magazijn zijn gelegen in de 's Gravelandse polder in Schiedam. Technotrading heeft nog een zusterbedrijf genaamd Technosafety en strategische samenwerkingen met Seabay in Algeciras (Spanje) en Las Palmas (Gran Canaria) en een Strategische samenwerking met TEHO Inc in Housten (VS).

Onze medewerkers vormen de kracht van het bedrijf. Wij geloven erin dat iedereen met plezier naar zijn werk moet kunnen gaan en zich in zijn werk moet kunnen ontwikkelen. Dit heeft zijn weerslag op hoe wij omgaan met onze klanten, onze leveranciers, de lokale gemeenschap en natuurlijk onze medewerkers. 

Wij staan niet stil, voor het Techno-team is elke dag een nieuwe kans om te verbeteren, te leren en te groeien. Elke dag is een nieuwe kans om onze dienstverlening nog verder te verbeteren.

Het ontstaan van Technotrading


In 1985 is Technotrading opgericht door Frans Banga. Frans was een machinebankwerker die heel handig was in het maken van pneumatische gereedschappen. Hij besloot zich te concentreren op de maritieme industrie en maakte pneumatisch gereedschap voor de maritieme industrie Dit bleek een uitstekende beslissing want het bedrijf groeide hierdoor snel. In plaats van eigen productie transformeerde Technotrading in een technisch handelsbedrijf en begon Technotrading producten te importeren uit de hele wereld.

Na Frans zijn overlijden werd Technotrading in 2011 verkocht aan Jeroen van Waveren. Met Jeroen zijn komst kwamen er frisse ideeën, een moderne aanpak en een grote kennis van de maritieme industrie in het bedrijf. Dit versnelde de groei van Technotrading en uitbreiding van het team werd noodzakelijk, inmiddels heeft Technotrading 17 medewerkers. Technotrading is vandaag de dag een belangrijke speler in de (maritieme) markt voor industrieel onderhoud.

Op 1 november 2016 verwelkomde Technotrading haar zusterbedrijf Technosafety in Schiedam. Technosafety is gespecialiseerd in "alles voor veilig werken" met een groot assortiment aan veiligheids- en beschermingsmiddelen.

Eind 2016 is Technotrading een strategische samenwerking aangegaan met Seabay. In de samenwerking verzorgd Seabay de verkoop en de logistiek van de producten van Technotrading in Algeciras en Las Palmas en Technotrading verzorgd de beschikbaarheid van de producten op die locaties en de technische knowhow . Vanaf 2016 is Technotrading, via Seabay, in Algeciras vertegenwoordigt en vanaf 1 November 2020 ook in Las Palmas op Gran Canaria.

Technotrading en het milieu


Bij Technotrading nemen wij onze verantwoordelijkheid naar toekomstige generaties zeer serieus. Vandaar dat wij zo milieuvriendelijk mogelijk proberen te werken. Wij hergebruiken de verpakkingsmiddelen zo veel mogelijk en sinds 2019 werken wij papierloos.  In februari 2020 hebben we 142 zonnepanelen geïnstalleerd op ons gebouw, hiermee kunnen wij volledig in onze energiebehoeften voorzien. Daarnaast hebben wij een aantal elektrische auto's aangeschaft die wij met onze "eigen" zonne-energie opladen. Hier eindigt het niet mee, wij zijn nu onze volgende stappen aan het plannen op weg naar een nog groener bedrijf.