Over Ons 

De experts in industrieel onderhoud

INTEGRITEIT.

CONTINUE

VERBETERING

MENSGERICHT

Technotrading is een bedrijf met een rijke historie en een inspirerende visie.

Technotrading is een technische groothandel voor de scheepvaart en offshore industrie, gespecialiseerd in gereedschappen en verbruiksgoederen voor industrieel onderhoud. Het kantoor en magazijn zijn z in de 's Gravenlandse polder in Schiedam. Naast ons bedrijf, hebben we nog een zusterbedrijf Technosafety en een strategische samenwerking met Seabay in Algeciras (Spanje) en Las Palmas (Gran Canaria).

De kracht van Technotrading ligt in de mensen die er werken. Wij geloven erin dat iedereen met plezier naar zijn werk moet kunnen gaan en zich in zijn werk moet kunnen ontwikkelen. Dit heeft zijn weerslag op hoe wij omgaan met onze klanten, onze leveranciers en de lokale gemeenschap. 

Voor het Techno-team is elke dag een nieuwe kans om te verbeteren, te leren en te groeien. Elke dag is een nieuwe kans om te streven naar excellentie en om onze dienstverlening nog verder te verbeteren.


Het ontstaan van Technotrading.

In 1985 is Technotrading opgericht door Frans Banga. Frans was een machinebankwerker die heel handig was in het maken van gereedschappen. Hij besloot zich te concentreren op de maritieme industrie, dit bleek een uitstekende beslissing want het bedrijf groeide hierdoor snel.

Na Frans zijn overlijden werd Technotrading in 2011 verkocht aan Jeroen van Waveren. Met zijn komst kwamen er frisse ideeën, een moderne aanpak en een grote kennis van de maritieme industrie in het bedrijf. Dit versnelde de groei van Technotrading en daardoor ook een uitbreiding van het team. Technotrading werd een belangrijke speler in de (maritieme) markt voor industrieel onderhoud.

Op 1 november 2016 verwelkomt Technotrading haar zusterbedrijf Technosafety, een bedrijf gespecialiseerd in "alles voor veilig werken" met een groot assortiment veiligheids- en beschermingsmiddelen.

Vanaf eind 2016 heeft Technotrading samen met haar strategische partner Seabay een sterke positie opgebouwd in de Spaanse markt. Vanaf 2016 is Technotrading, via Seabay, in Algeciras vertegenwoordigt en vanaf 1 November 2020 ook in Las Palmas op Gran Canaria.Technotrading en het milieu

Wij hebben een verantwoordelijkheid naar toekomstige generaties, vandaar dat wij zo milieuvriendelijk mogelijk proberen te werken. Wij hergebruiken de verpakkingsmiddelen zo veel mogelijk.  Sinds 2019 werken wij papierloos.  In februari 2020 hebben we 142 zonnepanelen geïnstalleerd op ons gebouw. Nu, een  jaar later, kunnen we met trots zeggen dat zonne-energie onze belangrijkste energiebron is. Hier eindigt het niet mee, wij zijn nu  zijn onze volgende stappen aan het plannen op weg naar een nog groener bedrijf. 
Ontmoet onze experts

Technotrading is een snelgroeiend bedrijf.

Bekijk onze huidige vacatures en solliciteer naar de job van je dromen.

Wil je onderdeel worden van het Technotrading-team? Neem dan contact met ons op!